Άλογα

O Gullit
O Gullit
Ο Σαμψών και ο Αποστόλης...
Ο Σαμψών και ο Αποστόλης...

Ο Ιππικός όμιλος Ρίου, διαθέτει άλογα «Σχολής» που εξυπηρετούν στη διεξαγωγή μαθημάτων και ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ιδιόκτητα άλογα μελών/αθλητών και μαθητών του Ομίλου, στα οποία προσφέρονται τροφή και οι απαραίτητες περιποιήσεις, υπό την κύρια όμως ευθύνη, των κατόχων.

Μεταξύ άλλων, ο Όμιλος, στεγάζει άλογα της σπάνιας φυλής των Σκυριανών. Το Σκυριανό αλογάκι (ή ιππάριο), συνδέεται με τα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σύμφωνα με επιστημονικές προσεγγίσεις, εξελίχθηκε στην Αμερική πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια. Στην Ελλάδα, εντοπίζονται κατά την αρχαιότητα στην Αθήνα, τη Μυτιλήνη, τη Θάσο και τη Ρόδο, ενώ αργότερα μεταφέρονται στη Σκύρο από Αθηναίους εποίκους. Πηγές επίσης μαρτυρούν, πως κατά την Επανάσταση, αποτέλεσαν σημαντική ενίσχυση στον αγώνα, ενώ χαρακτηρίζονταν για την πολύτιμη βοήθειά τους σε αγροτικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα σε πληθώρα αιτιών, οι περιβαλλοντικές αλλαγές αλλά και η εκμηχάνιση της γεωργίας, μετέτρεψαν τα Σκυριανά αλογάκια (ή ιππάρια) σε είδος προς εξαφάνιση. Σήμερα, εντάσσονται στα προστατευόμενα είδη της Ελλάδας και τα συναντούμε σε ελάχιστους Ομίλους (Σκύρο, Κέρκυρα). Η χαριτωμένη εμφάνισή τους και το μικρό τους μέγεθος, τα καθιστούν ιδανικά, για ιππασία μικρών παιδιών.

Σεβόμενοι απόλυτα τη σημασία της υγιεινής στην ασφαλή διαβίωση του αλόγου, οι υπεύθυνοι του Ομίλου φροντίζουν για τη διαρκή συντήρηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, διατηρώντας την αρτιότητα των συνθηκών στέγασης των ίππων. Οι χώροι, πληρούν όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές διαθέτοντας σωστό προσανατολισμό και ευρείες εκτάσεις για την ομαλή πραγματοποίηση προπονήσεων.

Με «γούστο» και αγάπη για τα άλογα, οι επιλεγμένοι φροντιστές, καταδεικνύουν αφοσίωση και επαγγελματισμό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας grooming και αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις των μελών του. Φέροντας τις εγγυήσεις των αρμόδιων οργανισμών, ο Ιππικός Όμιλος Ρίου, αγκαλιάζει σοβαρά και υπεύθυνα, τον ιδιαίτερο κόσμο των αλόγων…